На територията на района са разположени парк „Св. Св. Петър и Павел“ с площ от 80 ha и по-голямата част от Западен парк с обща площ 182 ha.

  • Западен парк, известен още като „Христо Смирненски“, е вторият по големина парк в София. Благоустроената част от парка попада в столичния район „Илинден“, а останалата част попадаща в рамките на район „Красна поляна“ става лесопарк. Тя е разположена между кварталите Западен Парк, Люлин 6, Факултета, Красна Поляна 1ва част, и местност Смърдана. През парка тече Суходолската река и минава жп линията за гр. Перник. На парка е кръстена и намиращата се под булевард Царица Йоанна метро станция. Входът на благоустроената част на Западен парк е откъм булевард Сливница в район „Илинден“.

  • Парк „Св. Св. Петър и Павел“ (Боримечката) е един от най-поддържаните паркове в гр. София, който е изцяло благоустроен. Намира се изцяло на територията на община „Красна поляна“, обграден от бул. „Константин Величков“, бул. „Възкресение“ в границите на ж.к. „Разсадник – Коньовица“. Паркът носи името на едноименната църква, издигаща се в единия му край – „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“. Преди паркът е носил името на убития наблизо партизанин Александър Боримечков, затова и в квартала още е известен като парк „Боримечката“. Растителността на парка е разнородна, но преобладават широколистните дървета и ниските храсти. Паркът е и любимо място за спорт и разходка, на малки и големи. Това е и едно от местата, предвидено от общината, за разходка на домашни любимци.

  • Парк „Лебеда“ – ж.к. „Западен парк“. Само на двеста метра от входа на метростанция „Вардар“ навътре в квартал „Западен парк“ се намира прочутото някога „Лебедово езеро“. Парк „Лебеда“ е едно от култовите места за софиянци – най-вече заради предишната слава на едноименния ресторант, намиращ се в непосредствена близост до изкуственото езеро. По-възрастните жители на квартала още помнят двойката лебеди, отглеждани от общината за атракция на посетителите.
    В края на 2011 г. парка беше открит след основно обновяване с възстановени алеи, нови дървени пейки, модерно осветление, което обхваща целия регион. Освен това в градинката има люлки, пързалки и катерушки, както и специални уреди за игра на деца от три до пет години.
    Територията на градски парк „Лебеда“ е поредната обществена зона със свободен Wi-Fi достъп до интернет, чието покритие обхваща целия район на градинката.

  • Градинка – бул. „Възкресение“ се намира до читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. Разполага с кафе, пейки и катерушки.

             

  • Градинката на ул. „Стария войн“ се намира на тихо и спокойно място, между блоковете зад 28 СОУ „Алеко Константинов“. На територията на градинката има кафе, катерушки и малко игрище за футбол.

­